Studietoeslag voor studenten met arbeidsbeperking

Ben je scholier of student, 18 jaar of ouder en door een beperking niet in staat om het minimumloon te verdienen? Dan kun je misschien een studietoeslag krijgen van de gemeente Hollands Kroon.

Hoe vraag je studietoeslag aan?

Voldoe je aan onderstaande voorwaarden?  Stuur dan een aanvraag naar ons via de oranje button ‘bijzondere bijstand aanvragen’. Je krijgt zo snel mogelijk (uiterlijk binnen acht weken) een beslissing op je aanvraag. De afhandeling van de aanvraag duurt langer als je niet alle noodzakelijk gegevens aanlevert.

Je hebt recht op een studietoeslag als je:

• 18 jaar of ouder bent;
  • in de gemeente Hollands Kroon woont;
  • onderwijs volgt waarvoor je studiefinanciering op grond van de Wet Studiefinanciering (WSF) of de Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en studiekosten (WTOS) kan krijgen;
  • door een arbeidsbeperking waarschijnlijk niet in staat bent om later het minimumloon te verdienen. Om dat vast te stellen kunnen wij advies vragen aan het UWV;
  • geen recht hebt op een Wajong-uitkering.