Identiteitskaart < 18 jaar aanvragen

U staat op het punt een document aan te vragen. Wij komen bij u thuis voor de aanvraag van uw document. U vult hiervoor het formulier in. U ontvangt van ons een e-mail met een link. Via de link maakt u een afspraak. Heeft u geen mail ontvangen? Check dan uw spambox/ongewenste e-mail. Het kan zijn dat hij daarin is terechtgekomen. Hier geeft u de datum en het tijdvak aan waarop u wilt dat wij bij u thuis langskomen.

Is uw kind jonger dan 18 jaar?

Ga dan naar ‘identiteitskaart aanvragen'.

Is het een spoedaanvraag?

U neemt telefonisch contact op voor het maken van een afspraak via telefoonnummer 088 - 321 5000. Als u een identiteitskaart voor uiterlijk 14.00 uur aanvraagt, kunt u het document meestal de volgende afhalen. Aan een spoedaanvraag zijn extra kosten verbonden.

Is uw kind Nederlander?

U kunt geen identiteitskaart aanvragen voor uw kind.

Staat uw kind ingeschreven in de gemeente Hollands Kroon?

Het reisdocument kan alleen aangevraagd worden in de gemeente waar uw kind staat ingeschreven. Heeft uw kind de Nederlandse nationaliteit, maar geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland en wilt u voor hem/haar een paspoort of identiteitskaart aanvragen? U kunt dan terecht bij verschillende Nederlandse grensgemeenten.

 

Gegevens van uw kind
Geslacht van uw kind
Toestemmingsverklaring

Voor het aanvragen van een identiteitsbewijs voor een kind jonger dan 12 jaar is schriftelijke toestemming vereist van de gezaghebbende(n). Meestal zijn dat beide ouders. Heeft de andere ouder geen gezag, dan hoeft hij/zij geen toestemming te geven.

Let op! Bij de aanvraag moet een geldig (kopie) paspoort of identiteitskaart van de toestemminggever(s) getoond worden.

Heeft u een ingevuld en ondertekend toestemmingsverklaring?

U kunt de toestemmingsverklaring downloaden. De gezaghouder(s) moeten toestemming geven voor het aanvragen van een paspoort voor uw kind. Het ingevulde en ondertekende formulier moet u bij de afspraak inleveren.

Aanvullende vragen
Heeft u een goedgelijkende kleurenpasfoto van uw kind die voldoet aan de eisen?

Check hier of uw pasfoto voldoet aan de eisen: eisen kleurenpasfoto.

U moet, voordat de medewerker bij u langs komt, in het bezit zijn van een goedgelijkende kleurenpasfoto van uw kind. Check de eisen voor de pasfoto goed! Heeft u geen goede pasfoto dan moet er een nieuwe afspraak worden gepland.

Oude identiteitsbewijzen
Heeft u nog geldige of verlopen paspoorten en id-kaarten van uw kind?

De medewerker neemt het verlopen identiteitsbewijs in. Wilt u het verlopen identiteitsbewijs houden, dan nemen wij het document in, maken het ongeldig en sturen het ongeldig gemaakte document retour.

Betalen en afspraak maken

U betaalt bij de eerste afspraak met de pin. Wij hebben een mobiel pinapparaat bij ons.

Vraagt u voor uzelf en/of overige gezinsleden woonachtig op hetzelfde adres, meerdere producten aan en wilt u hiervoor één afspraak inplannen, dan kiest u bij iedere aanvraag bij het maken van de afspraak voor hetzelfde tijdvak en datum. Het maken van een afspraak gaat via een link in uw bevestigingsmail. Elk persoon die een document wil aanvragen, moet persoonlijk aanwezig zijn.

Ik geef hierbij aan dat ik de privacyverklaring heb gelezen en hiermee akkoord ga.